Добредојдовте | Welcome

Кога традицијата и современоста ќе се сретнат на традиционалните корени на првата слободна територија и првото училиште на мајчин јазик на таа територија, Дебрца, опстојува и чекори напред, ОУ „Дебрца“ с. Белчишта со сите свои подрачни училишта и подарачни паралелки. А нив ги има во единаесет села на територијата  на општина Дебарца. ОУ Дебрца е современо училиште со визија, на сите да им пружи еднакви можности, да воспитува личности кои ќе бидат подготвени за живот  во 21 век.

Новости

10013772_717985661557582_1772079570_n

Проект ,,Заедно до почиста Општина“ (Свечен хепенинг)

Денот на пролетта одбележан со голем хепенинг во општина Дебарца. После успешно сработениот проект „Заедно до почиста Општина“. Во с. Белчишта учениците и вработените во ОУ „Дебрца“, и локалната самоуправа организираа свечен хепенинг и продажна акција. Проектот се одвиваше во 6 работни седници, а секоја седница... читај повеќе

1

Поддршка за Р.К. Охрид од ОУ „Дебрца“ од Белчишта

На ракометниот натпревар помеѓу Охрид и Куманово во Супер лигата на трибините присуствуваа учениците од Основното училиште „Дебрца“ од Белчишта. Учениците кои за прв пат имаа можност да гледаат ракометен натпревар во живо несебично ги бодреа момците во сино кои им возвратија со победа 28-26.... читај повеќе

DSC05398

Градоначалникот Игор Трајкоски во посета на нашето училиште

Нашето основно училиште во село Белчишта, беше посетено од градоначалникот на општина Дебрца, Игор Трајкоски. Тој беше примен од Директорот на училиштето Весна Шопоска и заедно со училишниот педагог, ги посетија училишната библиотека, како и училниците, каде што учат нашите ученици. Градоначалникот посебно истакна и... читај повеќе

DSC05393

Спроведена акција „Садница плус“ во нашето училиште

Основците во Белчишта заедно со одееленските-класните раководители, ја реализираа акцијата „Садница плус“ како дел од пролетната акција Ден на дрвото. Со акцијата „Садница плус“ се засади семенски материјал-желад. Се позачестените вакви акции придонесуваат, децата да се грижат за тоа на што му подаруваат живот, непосредно... читај повеќе

DSC05345

Најмалите ученици од училиштето во Белчишта во посета на локалната самоуправа

Учениците од одделенска настава од ОУ„ Дебрца“ од с.Белчишта, предводени од одделенските раководители, беа во посета на Општина Дебрца. Учениците кои учат во село Белчишта, предводени од одделенските раководители Ирена Протугер и Роза Филипоска, заедно со училишниот педагог ја посетија општина Дебрца. Децата посебно се... читај повеќе

DSC05308

Со хуман гест, збогатена библиотеката во училиштето

Семејството Танески, во чест на својот починат татко Младен Танески, кој е од село Белчишта, денес беа во посета на училишната библиотека при ОУ Дебрца во с.Белчишта, каде донираа книги-лектирни изданија за учениците, во соработка со Црвен крст-Охрид. Претставник од Црвениот крст од Охрид, во... читај повеќе