Денес во Oпштина Дебрца, познатиот бизнисмен од Перт, Западна Австралија Г-дин Драган Капинков ја предаде донацијата од фондацијата “Капинков”. Г-дин Капинков се погрижи сите првачиња запишани  во ОУ„Дебрца“ да имаат комплет училишен прибор и чанти за новата учебна година. За оваа донација која се реализира веќе традиционално неколку години наназад, Градоначалникот Трајкоски се заблагодари и се надева дека ќе продолжи и во наредните години.

Исто така прочитајте и за:

PLAY2ADAPT | ERASMUS+ PROJECT
Белчишко блато – настан
Белчишко блато – настан
Посета на библиотека на тркала