Меѓу 100тината учесници, одлични математичари на 34-тиот Регионален натпревар по математика за учениците од основното образование, кој се одржа на 02.04.2016 година во просториите на УИНТ „Свети Апостол Павле“ во Охрид, зедоа учество и десетина ученици од ОУ „Дебрца“. Нашите ученици остварија солидни резултати освојувајќи неколку трети места и повеќе пофалници. Благодарение на нивната упорност и несебичната работа на менторите со нив, нашите ученици и овој пат рамо до рамо со учениците од другите општини покажаа дека математиката може да биде и забавна бидејќи им овозможи дружење со нивните врсници од други училишта.
На сите кои продолжуваат понатаму им посакуваме успех.
DSC_0001_14 DSC_0002_13 DSC_0004_11 DSC_0005_10 DSC_0009_6 DSC_0010_6 DSC_0011_7 DSC_0012_6

Исто така прочитајте и за:

Пријава за запишување во I одделение
Пријава за запишување во I одделение
ЈАВЕН ОГЛАС – за пополнување на слободни работни места
ЈАВЕН ОГЛАС – за пополнување на слободни работни места
PLAY2ADAPT | ERASMUS+ PROJECT